Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het weren van mobieltjes uit de klas is een verloren strijd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het weren van mobieltjes uit de klas is een verloren strijd'

'Iedereen die in het onderwijs werkt, kampt met de nadelen van mobieltjes in de klas', zo schrijft een voormalig schoolbestuurder in een ingezonden brief in de Volkskrant.

Geen smartphone in de klas blijkt makkelijker gezegd dan gedaan in de digitale en online realiteit van alledag en ook die van het onderwijs. Vooral ook omdat docenten vaak met een koekje van eigen deeg worden bediend: "Het nakijkboek staat erop, dat heb je er zelf voor ons opgezet."

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het weren van mobieltjes uit de klas is een verloren strijd.

Denk jij: Hoe moeilijk kan het zijn, inleveren die smartphone! Of: Accepteer dat het mobieltje erbij hoort en onmisbaar is, ook in het onderwijs?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie