Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We nemen gehoorschade nog altijd onvoldoende serieus'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We nemen gehoorschade nog altijd onvoldoende serieus'

Op je werk, in de sportschool, bij concerten, in het café. Geluid is overal om ons heen en meer dan eens staat het heel hard. En waar hard geluid is, treedt gehoorschade op. Kroegen en discotheken sluiten zich na negen jaar eindelijk aan bij een convenant om gehoorschade terug te dringen.

Een wettelijk maximum komt er niet, maar er is nu wel afgesproken dat de grens van 103 decibel wordt nageleefd. Maar bij 80 decibel kan er al gehoorschade optreden. En uiteindelijk is je gehoor je eigen verantwoordelijkheid.

Daarom is onze stelling: We nemen gehoorschade nog altijd onvoldoende serieus

Voor veel mensen is levenslang een piep in de oren een angstbeeld. Toch is het gebruik van oordoppen nog lang niet overal ingeburgerd. We weten dat het slecht is, maar lang niet iedereen neemt maatregelen.

Wat doe jij om gehoorschade te voorkomen? Heb jij of iemand in je omgeving door je werk, stapgedrag of wat anders toch gehoorschade opgelopen en wil je ons vertellen hoe het is om daarmee te leven?

Het geluidsniveau is niet het enige middel dat ingezet kan worden tegen oorsuizen en tinnitus. Deskundigen pleiten ervoor om oordoppen overal beter beschikbaar te maken. Je leest hier waarom.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie