Stand.nl

Oranje moet in Hongarije een statement maken tegen de anti-homo wet

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje moet in Hongarije een statement maken tegen de anti-homo wet

"Verschrikkelijk en onacceptabel", zo noemde gisteren demissionair premier Rutte de anti-homo wet die Hongarije recentelijk heeft aangenomen. Maar tegelijkertijd vond hij niet dat het Nederlands elftal tijdens de achtste finale, aanstaande zondag in Boedapest, daar iets mee moet. Hij vindt protesteren een taak voor de politiek.

De aanvoerder van Duitsland, keeper Manuel Neuer, deed dat vorige week wél toen hij tegen Hongarije met een regenboogband speelde. De UEFA onderzocht het geval – de bond wil geen vermenging van sport en politiek – en keurde het goed. Maar lijkt het plan om het stadion morgen tijdens de wedstrijd van Duitsland in München in regenboogkleuren te verlichten, af te keuren.

Zou Oranje ook van zich moeten laten horen zondag? Moet onze aanvoerder Georginio Wijnaldum ook met een regenboogband spelen? Of moeten de voetballers zich verre houden van politiek en zich nu alleen maar op hun prestaties concentreren?

Telefonisch reageren kan via 0800-1101 tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie