Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Slimme camera's in de supermarkt zijn een noodzakelijk kwaad'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Slimme camera's in de supermarkt zijn een noodzakelijk kwaad'

Stand.nl gaat over het nieuwste middel om winkeldiefstal tegen te gaan. Volgens RTL Nieuws zijn winkeleigenaren enthousiast over de inzet van slimme camera's. Die pikken verdacht gedrag op en sturen vervolgens een video ervan naar de winkelmanager. Volgens winkeliers worden hiermee eerder onopgemerkte winkeldieven opgespoord.

Onze stelling is vandaag daarom: 'Slimme camera's in de supermarkt zijn een noodzakelijk kwaad'

Het betekent wel dat de supermarkten nu nog voller worden gehangen met camera's. RTL Nieuws schrijft dat er in een supermarkt in Hengelo bijna 50 camera's hangen.

Er worden honderden miljoenen euro's verloren aan winkeldiefstal. Tegelijkertijd geeft het je misschien een naar gevoel dat alles wat je in een supermarkt doet wordt vastgelegd. Daarnaast is het systeem van deze slimme camera niet waterdicht. Gaat deze digitale controle te ver of zijn dit soort technische ontwikkelingen de realiteit voor consumenten?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie