Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het voorkomen van een vuurwerkverbod hebben we zelf in de hand'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het voorkomen van een vuurwerkverbod hebben we zelf in de hand'

Na twee relatief rustige jaren vanwege corona mogen we met oud en nieuw weer met z'n allen naar buiten om te feesten. Inclusief vuurwerk.

De politie houdt het hart vast, want de afgelopen jaren daalde juist het aantal incidenten, werden minder boetes uitgeschreven en minder arrestaties verricht dan tijdens een gemiddelde jaarwisseling. De coördinator jaarwisseling bij de politie waarschuwt dan ook: als die daling dit jaar niet doorzet, dan zullen we blijven aandringen op een landelijk vuurwerkverbod. Iets waar de Tweede Kamer na de jaarwisseling over gaat discussiëren.

Daarom vandaag onze stelling: 'Het voorkomen van een vuurwerkverbod hebben we zelf in de hand.'

Wat vind jij: worden we te veel als een kind behandeld dat maar moet bewijzen dat het zich kan gedragen, of zou dit inderdaad de laatste kans moeten zijn om goed vuurwerkgedrag te tonen? Denk je dat we de verantwoordelijkheid aankunnen of laat het hoge aantal in beslag genomen illegaal vuurwerk al zien dat we hardleers zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie