Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Discriminatie van Aziatische Nederlanders verdient een serieuze aanpak'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Discriminatie van Aziatische Nederlanders verdient een serieuze aanpak'

Ruim eenderde van de Nederlanders met wortels in Oost-Azië en Zuidoost-Azië heeft het afgelopen jaar discriminatie ervaren. Bij Chinese Nederlanders ligt dat percentage op zelfs op 52 procent. Discriminatie van minderheidsgroepen wordt regelmatig onderzocht, maar daarbij wordt de groep mensen met een Aziatische afkomst vaak buiten beschouwing gelaten. Nu is dit voor het eerst uitvoerig onderzocht.

Volgens minister van Sociale Zaken Karien van Gennip zijn de uitkomsten 'helaas geen verrassing'. Het onderzoek zorgt voor erkenning, maar geeft vooral een opdracht aan ons als samenleving, stelt ze.

Daarom de stelling: 'Discriminatie van Aziatische Nederlanders verdient een serieuze aanpak'

Is het een onderschat probleem dat serieuzer aangepakt moet worden? Ben je zelf van Aziatische komaf en ervaar je discriminatie? Hoe ga je hiermee om? Of heb je jezelf wel eens gediscrimineerd en bijvoorbeeld een foute grap gemaakt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie