Stand.nl

Stand.nl: 'Reizen met de trein moet weer aantrekkelijk worden'

KRO-NCRV
foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Reizen met de trein moet weer aantrekkelijk worden'

Overvolle en uitpuilende treinen, áls de trein tenminste gaat. Groot onbegrip onder de reiziger over de situatie op het spoor. Bij reizigersvereniging Rover is het aantal klachten afgelopen maand verzesvoudigd. Want: door het personeelstekort bij de NS worden er minder treinen ingezet die vaak ook nog korter zijn.

De stelling is daarom vandaag: Reizen met de trein moet weer aantrekkelijk worden

Goed nieuws voor de treinreiziger lijkt niet aanstaande: NS-interim topman Bert Groenewegen zei gisteren dat de dienstregeling mogelijk nóg verder afgeschaald gaat worden.

Moeten we accepteren dat we de komende tijd te maken hebben met minder treinen en chaos op de perrons? Of moet alles op alles worden gezet om zoveel mogelijk passagiers te vervoeren? We hebben de trein tenslotte ook nodig om Nederland duurzamer te maken.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie