Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We lossen het fileprobleem nooit op'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We lossen het fileprobleem nooit op'

We pakken nog steeds het allerliefst de auto in dit land. Het gevolg is dat na de coronaperiode dit jaar alle filerecords worden gebroken. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de files in negen van de eerste elf maanden in 2023 langer waren dan in het recordjaar 2019.

Naar het werk, maar ook voor de dagelijkse boodschappen, het bezoekje aan oma, of het ritje naar de sportvereniging omdat het een beetje regent: we zijn niet uit de auto te slaan.

Daarom vandaag de stelling: we lossen het fileprobleem nooit op.

Accepteer jij lijdzaam hoe je elke dag dezelfde fuik inrijdt op de snelweg? Of erger je je groen en geel aan al die auto’s en het gemak waarmee we toch weer de auto pakken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Hoe het fileprobleem opgelost kan worden? Je leest het hier.

Ster advertentie
Ster advertentie