Sport
EONOS

EK-finale en Olympische Spelen in zicht voor Nederlandse waterpolosters

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. EK-finale en Olympische Spelen in zicht voor Nederlandse waterpolosters

Zes wedstrijden gespeeld en zes keer gewonnen. De Nederlandse waterpolosters zijn op dreef bij de Europese Kampioenschappen in Boedapest.

"Perfect wil ik het niet noemen, maar het is een goede voorbereiding op de halve finale", zegt waterpolo-international Maud Megens. Donderdag speelt Megens met Oranje de halve finale tegen Rusland.

Maud Megens over de halve finale tegen Rusland

"Het is een goede ploeg", zegt Megens. "Ze spelen snel en zijn gehaaid. We moeten uitkijken en zorgen dat we zelf zakelijk spelen. We moeten de Russen verrassen, maar niet onszelf."

Bondscoach Arno Havenga over de halve finale bij de EK waterpolo

Arno Havenga, de bondscoach van Nederland, zegt dat zijn ploeg tegen de Russen zakelijk moet spelen. Hij is tot nu toe tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. "We maken een goed toernooi door. Tegen Spanje en Italiƫ hebben we een hoog niveau gehaald."

Hij vervolgt: "We laten zien dat we op dit niveau thuishoren. Daar ben ik zeer tevreden over."

Naast een Europese titel, kwalificeert de winnaar van het toernooi zich ook voor de Olympische Spelen. Toch zou het kunnen dat Oranje bij een finaleplaats al zeker is van deelname in Tokio. Dat is het geval wanneer Spanje donderdagavond de andere halve finale wint van Hongarije.

Spanje heeft zich namelijk al geplaatst voor de Olympische Spelen en zodoende gaat het ticket naar de tegenstander van de Spaanse ploeg, als die de finale haalt.

Ster advertentie
Ster advertentie