Sport

Roef en Route: Noren, Welshmen en Colombianen
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roef en Route: Noren, Welshmen en Colombianen

Er is in het recente verleden een onderzoekje gedaan naar de herkomst van de supporters tijdens de Tour. De resultaten: 64 procent mannen tegenover 36 procent vrouwen en een supportersschare die bestond uit meer dan veertig nationaliteiten. Van alle fans langs de koers had 80 procent trouwens een Frans paspoort, dat dan weer wel.

Niet zo verbazingwekkend dus dat Roelof tijdens zijn verblijf in de Tour regelmatig op fanatieke supporters uit allerlei landen stuit. Vandaag maakt hij kennis met de Noren (getooid met vikinghelmen), de Welsh (verkleed als hun nationale bloem de narcis) en de Colombianen (in het nationale voetbalshirt). Tussen neus en lippen informeert hij ook nog even naar hoe het nou precies zit met de rondemissen. Maar of daar een bevredigend antwoord op komt....

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13:00 en 14:00 in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie