Sport
NOS

Sergio Pérez wint Grand Prix van Azerbeidzjan: ‘Een betere coach dan Verstappen kan Pérez niet hebben’

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sergio Pérez wint Grand Prix van Azerbeidzjan: ‘Een betere coach dan Verstappen kan Pérez niet hebben’

Niet Max Verstappen, maar ploeggenoot Sergio Pérez heeft Red Bull de winst bezorgd in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Pérez bleef Verstappen (tweede) iets meer dan twee seconden voor. Daarmee gaf de Mexicaan zijn overwinning in de sprintrace van zaterdag een uitstekend gevolg.

Hoe kan het dat Pérez zijn Nederlandse ploeggenoot voorbleef? "Als je al op dit niveau bent, kan je altijd nog leren”, analyseerde verslaggever Jan Lammers. “Een betere coach dan Verstappen kan Pérez niet hebben."

De straten van Bakoe maken bovendien geen makkelijk circuit. "Die muren zijn echt genadeloos", vervolgde Lammers. "Daar kun je heel makkelijk een foutje maken." Dat is precies wat Nyck de Vries overkwam: hij raakte in de zesde bocht de binnenkant van de muur, en moest uit de race stappen. “Een stomme fout”, noemde De Vries het achteraf. De daaropvolgende safety car kwam slecht uit voor Verstappen, die net voor de onderbreking een pitstop had ingelast en daarna zijn koppositie verloor.

Concurrentiestrijd binnen Red Bull?

Verstappen is nog steeds lijstaanvoerder in de WK-stand (93 punten), maar het gat met Pérez (87 punten) is na zondag geslonken tot zes punten. Ook na Bakoe is duidelijk dat de hegemonie van Red Bull voortduurt, maar is er met de GP-winst van Pérez een stille revolutie gaande? Pérez zal zelf immers ook graag wereldkampioen willen worden. "De grootste klus ligt bij Helmut Marko en Christian Horner (topman en teamleider van Red Bull, red.)", vertelde F1-verslaggever Louis Dekker. "Als Pérez écht gaat geloven dat hij kampioen kan worden, dan wordt het in de loop van het seizoen ineens een heel moeilijk klusje om die twee te bedwingen. Maar zo ver is het nu nog lang niet, nu zijn ze nog team players."

Tegenover F1 TV gaf Verstappen na afloop aan dat hij niet altijd perfect kan zijn en blijft leren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie