Sport
EONOS

Richard Verschoor wil vanuit de Formule 3 doorstoten naar de hoogste raceklasse

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Richard Verschoor wil vanuit de Formule 3 doorstoten naar de hoogste raceklasse

Autocoureur Richard Verschoor rijdt nu nog in de Formule 3-klasse, maar droomt ervan om ooit in de hoogste raceklasse terecht te komen. "Ik heb dit seizoen rond, dan willen we 2 jaar Formule 2 doen en daarna moet het gebeuren."

De 19-jarige Verschoor is te gast in de studio van Langs de Lijn en Omstreken en vertelt openhartig over zijn ambities. Hij won vorig jaar in Macau een Formule 3-race en dat is een prestatie op zich.

De Grand Prix geldt als een van de meest prestigieuze prijzen die je als jonge autocoureur kunt winnen. Ayrton Senna (1983) en Michael Schumacher (1990) gingen hem voor.

Verschoor: 'Vervelend om vergeleken te worden met Verstappen'

Verschoor rijdt dit seizoen voor het tweede jaar op rij in de Formule 3 en legt uit in welk opzicht die klasse verschilt van de Formule 1. "De Formule 3 is net wat kleiner, net wat minder snel, net wat minder remmen en er is net wat minder downforce dan de Formule 1. Je gaat nog steeds wel over de 300 kilometer per uur, maar de Formule 1 is daar net wat sneller."

Vergelijken met Verstappen

Verschoor begon op negenjarige leeftijd met karten en wordt vaak in één adem genoemd met Max Verstappen. Dat vindt hij best vervelend. "Natuurlijk vind je het leuk als je vergeleken wordt, maar als je meer in het wereldje zit, dan weet je dat het niet te vergelijken is. Zijn weg en mijn weg."

Verschoor zoekt eigen sponsoren: 'Gaat wel om tonnen'

In tegenstelling tot Verstappen is Verschoor niet op jonge leeftijd al in de Formule 1-wereld terechtgekomen. Hij vertelt dat hij tegenwoordig zelf alle zeilen bij moet zetten om het beoefenen van zijn sport te kunnen financieren. Zo benaderd hij zelf sponsoren en heeft hij een eigen businessclub opgezet. "Het gaat het wel om tonnen."

Het leven als autocoureur is een droom voor Verschoor, maar hij moet er tegelijkertijd ook veel voor laten. "Je sociale leven lijdt er wel onder. Ik heb drie beste vrienden waar ik dagelijks mee praat, maar voor de rest zie ik mijn ouders en familie eigenlijk nooit."

Verschoor hoopt in 2020 zijn definitieve doorbraak te beleven en stelt dat zijn seizoen geslaagd is als hij een top-3 klassering binnen weet te halen.

Verschoor moet veel laten voor zijn droom: 'Zie mijn vader en moeder heel weinig'

Ster advertentie
Ster advertentie