Sport
NOS

De unieke plak van Nicolien Sauerbreij

foto: AFP / NOSfoto: AFP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. De unieke plak van Nicolien Sauerbreij

In de periode dat eigenlijk de Olympische Spelen in Tokio zouden plaatsvinden gaat NOS Langs de Lijn op zoek naar de beste olympiërs. Ruim 200 (oud) sporters, bondscoaches, analisten en journalisten stuurden hun persoonlijke top 10 in. Daarvoor kwamen zowel zomersporters als wintersporters in aanmerking. Op zondag 9 augustus, de dag van de sluitingsceremonie, presenteren we de nummer 1.

Nummer 15 uit de lijst is Nicolien Sauerbreij. Op de Winterspelen van 2010 in Vancouver veroverde de snowboardster een unieke medaille. Het was de honderdste gouden medaille voor Nederland en het was gelijk de allereerste die werd behaald in de sneeuw. Het was een succes wat ze goed kon gebruiken. Haar olympische optredens in Salt Lake City (2002) en Turijn (2006) verliepen allerminst vlekkeloos.

Nummer 15: Nicolien Sauerbreij

Bij haar debuut in de Amerikaanse bergen werden haar goede kansen toegedicht. Maar een ogenschijnlijk foutloze afdaling bracht haar niet in de finale. De slechte kwalificatietijd werd veroorzaakt doordat de verkeerde wax was gebruikt voor haar board. En dat terwijl de Spelen zo leuk waren begonnen voor de vlaggendraagster. Acht jaar later nam ze op de piste van Cypress Mountain genadeloos revanche met goud op de parallelreuzenslalom.

Ster advertentie
Ster advertentie