Sport
BNNVARA

Hoe is het om 15 uur in de NOS sport studio te zitten?

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het om 15 uur in de NOS sport studio te zitten?

Afgelopen weekend stond in het teken van het EK schaatsen, oftewel, Erben Wennemars had het er maar druk mee. Hij verzorgde afgelopen weekend het schaatscommentaar bij de NOS. Willemijn Veenhoven vraagt zich af hoe het is om in die studio te zitten.

Erben Wennemars: hoe is het om 15 uur in de NOS sport studio te zitten

15 uur lang zat Erben in de studio, met tien schermen om zich heen en op die manier kon hij alles in de gaten houden. ''En dat heb ik ook nodig, want ik ben niet in Collalbo. Je bent de hele tijd aan het appen met alle verslaggevers en commentatoren daar. Je hebt daar producers lopen die vertellen wat er gebeurt.''

Maar Erben zit niet 15 uur alleen in de studio, hij wordt vergezeld door onder anderen Rintje Ritsma. ''We moeten wel altijd opletten wanneer de camera aan of uit staat, anders wordt het een hele rare uitzending.'' Om de 15 uur samen te vatten, de diskwalificatie van Kjeld Nuis, waar Erben overigens van kan smullen en de tiende van Sven.

Erben omschrijft het proces waar je doorheen gaat. Je begint namelijk als groot kampioen, onoverwinnelijk, de eerste, tweede en derde keer. Dan komt de verveling en dat het wel heel makkelijk ging. En dan komt afschrijving, en als je daarna nog wint, dan voelt dat volgens Erben weer als die eerste keer. Onoverwinnelijk. ''Je laat iedereen zien, zo is het, zo deed ik het twaalf jaar geleden voor de eerste keer'', zegt Erben.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie