Sport

Gedoe rond Xavi toont armoede Barcelona

EONOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gedoe rond Xavi toont armoede Barcelona

Het leek rond, in Qatar waren ze al overtuigd van de deal, maar Barcelona nog niet. En het gaat niet over een willekeurige speler. Nee, dit gaat over de terugkeer van een clubicoon: Xavi. "Al heel lang zoemt het, hij moet hier komen trainen", vertelt correspondent Edwin Winkels.


Dat de deal nog niet rond is, heeft veel of zo niet alles met de financiën van de Catalanen te maken. "Dat betaalt Barcelona wel, dachten ze in Qatar. Maar Barcelona is een arme club geworden."


Het toont de treurigheid. "Het klinkt heel triest en er zijn meer problemen. Ze moeten ook Ronald Koeman nog betalen, die leverde vorig seizoen een deel van zijn salaris in omdat de club in problemen zat, met de belofte: dat betalen we je een jaar later uit."


Xavi is inmiddels wel onderweg: de oplossing? Xavi en Barcelona betalen allebei de helft van de afkoopsom: 2,5 miljoen euro. Want Xavi is en blijft de droomkandidaat. "Hij heeft 17 jaar voor Barcelona gespeeld, meer dan 30 prijzen gewonnen, drie keer de Champions League." Maar ook de filosofie van Xavi past bij Barcelona. "Het offensieve voetbal, Xavi heeft ook altijd gezegd: ik ben een erfgenaam van Cruijff. Zonder Cruijff hadden ik, Iniesta en Messi nooit bij deze club gespeeld, want Cruijff zei: kleine voetballers kunnen echt wel goed voetballen."


Met 4-3-3 en buitenspelers moet Xavi Barcelona weer omhoog stuwen.


Luister hier naar het hele gesprek met Edwin Winkels:

'Barcelona en Xavi betalen samen afkoopsom

Ster advertentie
Ster advertentie