Sport
BNNVARA

Wennemars over Sven Kramer: 'Voor het schaatsseizoen laat hij zich vaccineren'

foto: BNNVARAfoto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Wennemars over Sven Kramer: 'Voor het schaatsseizoen laat hij zich vaccineren'

In zijn voorbereiding naar de Spelen, heeft Sven Kramer zich vooralsnog niet laten vaccineren. "Als sporter gaat het er natuurlijk wel om dat je 100 procent geeft en dat je 100 procent fit bent", zegt oud-schaatser Erben Wennemars in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. "Ik denk daarom dat ze lang wachten, maar uiteindelijk laten ze zich wel voor het schaatsseizoen vaccineren."

Op dit moment is Sven Kramer zich aan het klaarmaken voor zijn vijfde Olympische Spelen. De weg naar de Spelen toe ging niet zonder slag of stoot. Zo moest de schaatser een rugoperatie ondergaan. Daarnaast heeft hij door het strakke trainingsschema besloten om zich nog niet te laten vaccineren. "Iedereen heeft zijn eigen keuze om zich te laten vaccineren, net als andere mensen op de wereld. Dat geldt dus ook voor sporters. Voor mij was het sportief gezien nog niet ideaal om me te laten vaccineren, maar dat zal op korte termijn wél gebeuren", zegt Kramer tegen de NOS.

Vaccineren vóór het schaatsseizoen

"Ik denk dat het heel moeilijk is om als je niet gevaccineerd bent, om aan veel dingen mee te doen", zegt Erben Wennemars in de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. "Dus ik denk dat dat ook de keuze is, dat je je wel moet laten vaccineren. Maar het iedereens eigen keuze."

Wennemars: "Ze trainen nu eerst kei hard, en als ze dan ook nog gevaccineerd worden, dan heeft dat waarschijnlijk invloed op de prestaties. Als sporter gaat het er natuurlijk wel om dat je 100 procent geeft en dat je 100 procent fit bent." Volgens Wennemars is dit de afweging die topsporters hebben gemaakt: het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat een sporter zich een paar dagen niet lekker voelt van het vaccin, waardoor die essentiële trainingsdagen mist. "Ik denk dat ze daarom lang wachten maar zich voor het schaatsseizoen wel laten vaccineren."

De Spelen van Sven Kramer

Voor de Spelen beginnen, wil Kramer gevaccineerd zijn en in zijn eerste rustperiode zal hij zijn eerste vaccinatie krijgen. Een medaille op de Spelen halen gaat moeilijk worden, denkt Kramer. ''maar als ik het gevoel had dat het niet meer kon, had ik hier niet gezeten'', zegt hij tegen de NOS. Mocht hij een medaille halen, dan is dat zijn tiende Olympische plak.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie