Sport
NOS

Verstappen valt voor tweede keer dit seizoen uit, Leclerc pakt winst in Australië

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen valt voor tweede keer dit seizoen uit, Leclerc pakt winst in Australië

Max Verstappen is uitgevallen in de Grand Prix van Australië. De coureur van Red Bull moest in de negenendertigste ronde zijn bolide wegens mechanische problemen aan de kant zetten. Het was de tweede maal dit seizoen dat hij de finish niet haalde. Charles Leclerc van Ferrari won zijn tweede race van het seizoen.

Video niet beschikbaar

Geen moment kon Verstappen, ondanks problemen tijdens de kwalificatie vertrokken van P2, een serieuze bedreiging vormen voor de Monegask. De Nederlander verloor op het recent opnieuw geasfalteerde circuit als gevolg van bandenproblemen al snel terrein op de ontketende Leclerc, maar kon dankzij twee safety cars de schade binnen de perken houden.

Opnieuw bleek de RB18 echter geen betrouwbare wagen. Bij de tweede herstart zette Verstappen alles op alles om de aanval op de leider in de wedstrijd in te zetten. Hoezeer hij het probeerde, de Ferrari van Leclerc bleek eens te meer een klasse apart. Juist op het moment dat Verstappen zich bij de situatie leek neer te leggen, sloeg het noodlot toe.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie