Sport
EONOS

'Sfeer kleedkamer Ajax slechtste van Eredivisie'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sfeer kleedkamer Ajax slechtste van Eredivisie'

Het is momenteel niet gezellig in de kleedkamer van Ajax, denkt voetballer Bart Vriends. De Amsterdammers verloren dit weekend met 2-0 van AZ. Het is een van de wedstrijden die voorbij komt in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

"Het liep van geen kanten bij Ajax, er was totaal geen communicatie in het veld", zegt ESPN-presentator Toine van Peperstraten. Toch was het voor hem niet vanzelfsprekend dat ze de wedstrijden tegen AZ zouden verliezen. "Die waren tot twee weken geleden ook brandhout. Maar daar viel het allemaal wel samen deze wedstrijd, dat moet soms een beetje mee zitten."

Na afloop van AZ-Ajax ging het veel over het spelsysteem van de Amsterdammers. Trainer John van 't Schip koos er voor om vijf verdedigers op te stellen, ondanks dat er weinig tijd was geweest om op dat systeem te trainen. Sparta-verdediger Bart Vriends gelooft niet dat dat veel uitmaakt. "Het lijkt me sterk dat profvoetballers dat spannend of lastig vinden. Het was ook niet zo'n gek idee. Alleen het liep totaal niet en daarom hebben we het er nu met zijn allen over."

Kleedkamer

"De maandagochtend is een ding in de kleedkamer", vervolgt Vriends. "Heb je gewonnen dan is die fantastisch, heb je verloren dan is het waardeloos." Hij besprak samen met zijn teamgenoten bij Sparta bij welke eredivisieclub de sfeer op dit moment het slechtste zou zijn. "En ik ben toch bang dat dat bij Ajax is." Slechter dan bij FC Volendam, dat laatste staat en blijft verliezen? "Ik ben bang van wel, ja."

Bart Vriends, Toine van Peperstraten en AD-verslaggever Arjan Schouten bespraken naast de wedstrijd AZ-Ajax ook onder andere de overige wedstrijden uit de Eredivisie, de start van het Formule 1 en wielerseizoen en het belang van mentale gezondheid in de sport. Luister hier naar de podcast:

'Sfeer kleedkamer Ajax slechtste van de eredivisie' - NOS Langs de Lijn Sportforum

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie