Sport

Eredivisie ontwaakt uit winterslaap: jacht op koploper Ajax weer geopend

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eredivisie ontwaakt uit winterslaap: jacht op koploper Ajax weer geopend

De winterstop is ten einde en dus barst vanavond de Eredivisie weer los. De komende maanden zal blijken of AZ een serieuze bedreiging van Ajax kan blijven, of Willem II blijft verrassen en of RKC van de laatste plaats weet te komen.

Dat laatste kan dit weekend al gebeuren als de Waalwijkers op bezoek gaan bij nummer zeventien ADO. Bij winst in Den Haag geeft RKC de rode lantaarn over aan de ploeg van kersverse trainer Alan Pardew.

Het is dus direct erop of eronder voor de ervaren Engelsman, die vrijdag het Roemeense toptalent Tudor Baluta op huurbasis in het Cars Jeans Stadion mocht verwelkomen. {poll}

Topper in Alkmaar

Ook staat er meteen een topper op het programma tussen de nummers twee en vier: AZ ontvangt stuntploeg Willem II. De Alkmaarders zullen moeten winnen om in het spoor te blijven van koploper Ajax.

Marco Bizot, de doelman met de meeste clean sheets in de Eredivisie, is geschorst na zijn rode kaart tegen Sparta. De vraag is in hoeverre Willem II, dé grote verrassing tot nu toe, hiervan kan profiteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Traditionele top drie in actie

Landskampioen Ajax neemt het in eigen huis op tegen Sparta, dat in de winterstop zowel Halil Dervişoğlu als Lars Veldwijk verkocht. Bij de Amsterdammers keerde Ryan Babel voor de tweede keer terug.

Na twee verloren oefenwedstrijden in de winterstop hoopt Ernest Faber met zijn PSV de vorm terug te vinden. De focus kan in Eindhoven volledig op de beker en de competitie. In Venlo kan PSV tegen VVV het gat met de koploper verkleinen tot zeven punten.

In Rotterdam-Zuid lijkt Dick Advocaat de weg omhoog te hebben gevonden. In de eigen Kuip speelt Feyenoord tegen SC Heerenveen. Nicolai Jørgensen lijkt voorlopig gewoon de eerste spits te blijven. Er werden de afgelopen weken volop namen aan Feyenoord gelinkt, maar er is voorlopig nog geen nieuwe spits aangetrokken.

Alle Eredivisieduels op een rij:

Vrijdag:
20.00 uur PEC Zwolle - FC Utrecht

Zaterdag:
18.30 uur Fortuna Sittard - Vitesse
19.45 uur Feyenoord - SC Heerenveen
19.45 uur FC Twente - FC Groningen
20.45 uur AZ - Willem II

Zondag:
12.15 uur VVV - PSV
14.30 uur FC Emmen - Heracles
14.30 uur Ajax - Sparta
16.45 uur ADO - RKC

Ster advertentie
Ster advertentie