Sport
NOS

Xandra Velzeboer oppermachtig op 500 meter

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Xandra Velzeboer oppermachtig op 500 meter

Shorttracker Xandra Velzeboer heeft de 500 meter op haar naam geschreven. Voor Nederlands publiek in Dordrecht behaalde ze oppermachtig haar derde wereldbekergoud. Daarmee werd ze de eindwinnaar op deze afstand in het wereldbekerklassement.

Video niet beschikbaar

Velzeboer nam revanche op de bronzen medaille van gisteren op de 1.000 meter. Kim Boutin uit Canada klopte haar op die afstand.

In de 500 meter-finale reed Velzeboer ijzersterk. In de halve finale stond er al geen maat op de Nederlandse. In de eindstrijd nam Velzeboer in de eerste bocht de kop, die ze niet meer afstond.

Achter Velzeboer eindigden Boutin en haar landgenoot Rikki Doak op de plaatsen twee en drie. Velzeboer hield met de overwinning van vandaag Natalia
Maliszewska van de eindzege af in de wereldbekerstand. De Poolse werd in de halve finale gediskwalificeerd vanwege een valse start.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie