Sport
BNNVARA

'Als Sven Kramer doet wat hij kan, dan kan hij zich gewoon plaatsen voor de Spelen'

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als Sven Kramer doet wat hij kan, dan kan hij zich gewoon plaatsen voor de Spelen'

Als Sven Kramer doet wat hij op dit moment kan, dan heeft Erben Wennemars er vertrouwen in dat de schaatser naar de Olympische Winterspelen gaat. Dat zegt Wennemars in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

Video niet beschikbaar

Aankomend weekend, op tweede kerstdag, wil Kramer zich plaatsen voor de 5000 meter in Peking. Bij een digitaal ploegmoment zegt Kramer dat hij nog steeds het gevoel heeft dat het gaat lukken. "Ik heb diep van binnen nog steeds de overtuiging dat ik me kan kwalificeren", aldus de schaatser. "En ik heb ook niet het gevoel dat dat tegen beter weten in is."

Het seizoen van Kramer

In het huidige seizoen heeft Kramer zich nog niet van zijn beste kant laten zien. Het is bijvoorbeeld nog maar een maand geleden dat hij bij de wereldbekerwedstrijd in Tomaszów Mazowiecki (Polen) als negende eindigde in de B-groep met een tijd van 6.30,09. Dat was bijna vijftien seconden langzamer dan de Zweed Nils van der Poel, die die dag een baanrecord noteerde (6.15,56).

Vervolgens besloot hij om de resterende wereldbekers van 2021 over te slaan, en zich voor te bereiden op de belangrijke OKT van het kerstweekend. Zelf zegt Kramer daarover dat hij twee van die drie wereldbekers toch al aan zich voorbij wilde laten gaan: "Ik was al niet van plan om naar Salt Lake City en Calgary te gaan, dus eigenlijk is het overslaan van de wereldbeker in Stavanger het enige dat we veranderd hebben. Ik heb de afgelopen weken goed kunnen trainen, nu is het de vraag hoe goed ik zal zijn op het OKT."

Fit en gezond aan de start

"Er zit een voordeel aan het niet rijden van de wereldbekerwedstrijden", zegt Wennemars. "Dan kun je echt een hele periode gewoon trainen. En ik denk dat hij niet meer hoeft te leren hoe je wedstrijden moet rijden, want dat kan hij wel. Hij moet gewoon fit en gezond aan de start staan. Als hij doet wat hij kan, dan kan hij zich plaatsen voor de Spelen." Vanmiddag wordt een belangrijke graadmeter voor volgende week, zegt Wennemars bovendien: "Vanmiddag wordt een belangrijk moment voor hem."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie