Sport

Ranomi Kromowidjojo wint wereldtitel 50 meter vlinderslag

NOS
foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ranomi Kromowidjojo wint wereldtitel 50 meter vlinderslag

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft Nederland op de WK kortebaanzwemmen in Abu Dhabi de tweede gouden medaille bezorgd. Op de 50 meter vlinderslag verbeterde ze met 24,44 haar eigen nationale record.

De 31-jarige Kromowidjojo was vooraf de grote favoriet. Ze moest alleen Sarah Sjöström een beetje in de gaten houden, maar de Zweedse kwam niet in de buurt. Na afloop viel er bij de winnares toch een lichte teleurstelling te bespeuren. Met haar tijd bleef ze slechts 0,06 van het wereldrecord van Therese Alshammar verwijderd. Maaike de Waard werd zesde.

Voor Kromowidjojo was het al de veertiende wereldtitel in het kleine bad. In het grote bad heeft ze er drie.

Brons voor estafetteploeg

Op de 4x50 meter vrije slag werden de Nederlandse mannen derde. Jesse Puts, Kenzo Simons, Stan Pijnenburg en Thom de Boer kroonden zich eerder dit jaar tot Europees kampioen door de Italianen net aan voor te blijven. Dit keer leek het gat naar de medailles al snel te groot. Slotzwemmer De Boer ging als vierde het water in en moest een groot gat goedmaken. Dat deed hij met verve. Met de snelste tijd van allemaal bezorgde hij Nederland het brons.

Ster advertentie
Ster advertentie