Ajax wint sobere klassieker met weinig doelkansen

2. Ajax wint sobere klassieker met weinig doelkansen

Ajax heeft in Rotterdam gewonnen van Feyenoord (0-2). De twee doelpunten van Ajax waren een eigen goal van Marcos Senesi en een strafschop. Veel meer doelkansen waren er niet.

Het was de eerste competitienederlaag van Feyenoord in eigen huis. De nummers twee en drie van de ranglijst maakten er dus geen goede, maar vooral een harde wedstrijd van. In de eerste helft gingen Bryan Linssen, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller en Jens Toornstra allemaal op de bon. Lisandro Martinez viel in de negentiende minuut geblesseerd uit.

Mogelijkheden waren er weinig. Toornstra kon zijn schot niet drukken toen hij vanaf de achterlijn werd aangespeeld door Tyrell Malacia. Antony schoot een geplaatste bal net naast de kruising. In de laatste minuut voor de pauze kwam Ajax erg gelukkig op voorsprong. Marcos Senesi wist niet wat hij aan moest met de voorzet van Ajacied Steven Berghuis. Hij raakte de bal volkomen verkeerd, waarmee hij doelman Justin Bijlow op het verkeerde been zette en de bal het doel in rolde.

Feyenoord was begin tweede helft dominant. Invaller Reiss Nelson vuurde het eerste schot tussen de palen. Remko Pasveer ving gemakkelijk. Daarna lukte het de Rotterdammers niet meer om tot een schot te komen. Ook niet na het inbrengen van Cyriel Dessers. Hij schoot de bal wel in de goal, maar profiteerde daarbij van buitenspel.

Nelson miste met zijn tackle in eigen strafschopgebied de bal. Hij raakte Devyne Rensch, die met pijn ter aarde stortte. Scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip. Dusan Tadic benutte de eerste strafschop die Ajax in dit eredivisieseizoen kreeg (0-2).

NEC wint ook uitwedstrijd

Ajax gaat voorlopig weer op kop in de eredivisie. PSV kan de koppositie weer overnemen als het om 16.45 uur wint bij RKC Waalwijk. In Deventer stonden om 14.30 uur Go Ahead Eagles en NEC tegen elkaar. De ploeg uit Nijmegen maakte voor rust twee goals: Tavsan haalde vanaf de rand van het strafschopgebied mooi uit en Jordy Bruijn scoorde een strafschop (0-2).