Sport

Roef en Route: het parcours en de kaas

BNNVARA
foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Roef en Route: het parcours en de kaas

In deze aflevering nemen we een indringend kijkje bij het parcours van de Tour. Want wat is er allemaal nodig om een karavaan met renners, ploegleiders, soigneurs, journalisten en wat dies meer zij van A naar B te loodsen? Nou, hekken bijvoorbeeld. Heel veel hekken. En een Franse Herbert en Maarten natuurlijk.

Heb jij trouwens nog een racefiets nodig? Kijk dan zeker even, want er is er weer eentje te winnen! Niemand minder dan kaaskenner Wout Poels stelt vandaag een culinaire vraag voor de connaisseurs. Tot slot is er natuurlijk de bloedpopulaire 'Wielerwijsheid van de dag', die tot je wordt gebracht door een sympathieke Fransman.

Muzikale antidoping

In zijn radiobijdrage gaat Roelof op zoek naar een sportief middel om de renners van Sky (waaronder kaaskenner Wout Poels) te breken. Hij heeft Maarten Tjalingii ooit horen zeggen dat muziek daarbij kan helpen, als het maar irritant is en in je hoofd bijft hangen. Roelof onderzoekt die stelling en gaat tenslotte met een ideale mix van oorwurmen naar het hotel van Sky.

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France. Dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie