Sport
EONOS

Fortuna Sittard voor Sjors Ultee leuker dan Albert Heijn

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Fortuna Sittard voor Sjors Ultee leuker dan Albert Heijn

In Duitsland is het inmiddels heel normaal. Jonge onervaren trainers die doorbreken bij een voetbalclub op het hoogste niveau. Voor Sjors Ultee (32) was dat niet de inspiratie om trainer te worden. Het werd voor hem wel een signaal dat ook hij mogelijkheden zou krijgen om door te stoten: "Als het daar kan moet het hier ook kunnen."

Sjors Ultee gaf in Langs de Lijn En Omstreken toe dat helemaal niet van plan was om trainer te worden. "Ik speelde gewoon bij een amateurclub in Utrecht, DVSU. Mijn broertje ging voetballen en daar werd ik trainer van de F3. Maar eigenlijk gewoon zoals veel training gaan geven, een leuke bijbaan. Leuker dan bij Albert Heijn vakken vullen."

Hij wilde eigenlijk dokter worden maar werd twee keer uitgeloot. In diezelfde periode ging het voetbal steeds beter en kwam hij via via bij FC Utrecht terecht. Wat begon met een heel laag stagebaantje ontwikkelde zich tot het hoofdtrainerschap bij een eredivisieclub.

Geen doorsnee trainer

De voetbalkenners en andere critici trokken hun wenkbrauwen op toen Ultee als hoofdcoach bij Fortuna Sittard werd aangesteld. Hij zou wel gewoon een stroman zijn omdat oud-international Kevin Hofland niet de vereiste papieren heeft, was de gedachte. Maar zelf maakt hij zich daar niet druk om. Volgens de kersverse trainer gaat het om de hele technische staf en zijn de taken hier goed verdeeld.

Sjors Ultee is geen doorsnee voetbaltrainer. Hij laat zich niet alleen maar inspireren door andere coaches maar leest liever boeken over presidenten en hoe zij leiding geven aan een land. "Dat kan je niet één op één vertalen naar het voetbal. Maar het zijn wel net andere invalshoeken die toch net andere ideeën geven dan weer een boek lezen over een trainer."

Begin augustus gaat het weer beginnen, Fortuna Sittard gaat dan op bezoek bij AZ. Geen makkelijke klus maar Ultee heeft er vertrouwen in. Volgens hem is handhaving het komende seizoen een mooi en reëel doel. "Ze zeggen altijd dat het tweede jaar het moeilijkst is maar niemand kan uitleggen waarom. Maar ik merk wel dat heel veel mensen verwachten dat je het beter gaat doen."

Ster advertentie
Ster advertentie