Sport
EONOS

'Waanzinnig hoe Feyenoord in twaalf maanden tijd is veranderd in vechtmachine'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Waanzinnig hoe Feyenoord in twaalf maanden tijd is veranderd in vechtmachine'

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken is er uitgebreid aandacht voor Feyenoord, dat komende donderdag in Marseille gaat proberen de finale van de Conference League te halen.

De Rotterdammers staan aan de vooravond van een van de belangrijkste wedstrijden van de laatste twintig jaar. De heenwedstrijd tegen Olympique Marseille werd met 3-2 gewonnen en dus heeft de ploeg van trainer Arne Slot zichzelf een goede uitgangspositie verzorgd.

"Waanzinnig hoe Feyenoord in twaalf maanden tijd is veranderd in vechtmachine", zegt Arno Vermeulen. De voetbalcommentator looft de ploeg van trainer Slot en heeft met veel plezier gekeken naar de heenwedstrijd in de Kuip.

Zo won Feyenoord met 3-2 van Marseille.

Simon Zwartkruis, journalist van Voetbal International, beaamt dat en benoemt de fitheid van de Rotterdammers. In tegenstelling tot Ajax en PSV heeft Feyenoord dit seizoen amper te maken met blessures en dat mag volgens Zwartkruis ook op het conto worden geschreven van de trainer.

"De fitheid heeft Slot er bij zijn vorige club AZ ook ingepompt door de juiste mensen om zich heen te verzamelen", aldus Zwartkruis.

Verder wordt de spannende degradatiestrijd in de eredivisie besproken en is er aandacht voor het seizoen van AZ, dat als een nachtkaars uit lijkt te gaan. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staan de Alkmaarders op de vijfde plek.

Het hele forum is hier te beluisteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie