NOS

PSV laat het liggen op bezoek bij Heerenveen

2. PSV laat het liggen op bezoek bij Heerenveen

PSV heeft voor de negende keer op rij niet kunnen winnen in het Abe Lenstra Stadion. De Eindhovenaren hadden te veel kansen nodig voor slechts één goal. sc Heerenveen scoorde in minuut 73 verrassend de gelijkmaker (1-1).

PSV moest het opnemen tegen een echte angstgegner. De laatste overwinning van PSV in Heerenveen dateert van 18 december 2011. In het begin van de wedstrijd was er maar een ploeg de baas over het veld, dat was PSV. Een goede openingsfase leidde tot een goal. Bruma kopte door en Vinícius stond klaar om binnen te schieten. De Eindhovenaren waren gemotiveerd om vlug zaken te doen. Het lukte echter niet om de voorsprong uit te bouwen.

Na de rust kropen de Friezen langzaam uit hun schulp. Invaller Rami Al Hajj maakte dankbaar gebruik van een niet scherpe doelman Joël Drommel (1-1). Het zorgde voor een levendige slotfase. Henk Veerman mikte ruim over. Bruma schoot in de extra tijd recht op keeper Xavier Mous. Heerenveen hield stand.

Ajax is de lachende derde nadat ook Feyenoord vanmiddag niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0 op bezoek bij FC Twente). De Amsterdammers wonnen wel, nipt met 0-1, bij Sparta Rotterdam. AZ en Vitesse spelen vanavond om 20.00 uur nog tegen elkaar.