NOS

2. FC Twente en Feyenoord komen niet tot scoren, ook invaller Dessers lukt het deze keer niet

Feyenoord moet op bezoek bij FC Twente genoegen nemen met een punt. Uitblinker was keeper Lars Unnerstall die doelpunten van de Rotterdammers voorkwam.

Vooraf was spits Bryan Linssen een twijfelgeval nadat hij in de Europa League vroeg uitviel met een blessure. Toch stond Linssen in de basis. De stelling van Hugo Borst in NOS Langs de Lijn was vanmiddag: 'Cyriel Dessers verdient een basisplaats bij Feyenoord'. Trainer Arne Slot was het daar kennelijk niet mee eens.

De eerste goede aanval was van FC Twente, over veel schijven. Op het schot van Zerrouki was invaldoelman Marciano van Feyenoord op zijn post. Na een attractieve openingsfase ging het tempo naar beneden.

Ook na de pauze waren er nog weinig kansen. Linssen kon hoog springen en kopte zodoende in het zijnet. Het was zijn laatste actie, in de 67e minuut. Dessers kwam er voor hem in. De Belgische supersub leverde direct een moeilijk schot voor Unnerstall af. De keeper stond zijn mannetje. Ook het schot in de 93e minuut van Dessers in de korte hoek was een prooi voor de Duitse goalie.

FC Utrecht-Heracles Almelo

Tegelijkertijd was er ook weinig spektakel bij FC Utrecht-Heracles Almelo (1-0). Simon Gustafson miste in de eerste helft een strafschop. In de blessuretijd werd Utrecht door een knullige eigen goal van Mats Knoester geholpen aan drie punten. Om 16.45 uur trappen sc Heerenveen en PSV af. En om 20.00 uur sluiten Vitesse en AZ de speelronde in de eredivisie af. Beide wedstrijden zijn te horen op NPO Radio 1.