Sport

Lobke Berkhout is terug

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lobke Berkhout is terug

In Miami is dit weekend de World Sailing World Cup, met een aantal Nederlandse deelnemers. Een opvallend duo is toch wel Lobke Berkhout en Afrodite Zegers, zij deden mee in de 470-klasse. Het is vooral opvallend dat Berkhout weer op de deelnemerslijst staat, want na zes jaar afwezigheid deed ze dit weekend weer mee.

"Ik geniet er enorm van. Het zeilen gaat nooit uit je bloed. Het is mooi om weer met de wereldtop mee te kunnen doen", vertelt Lobke Berkhout na haar medalrace in Miami. Berkhout is weer terug en is vrij snel weer op niveau gekomen. Dat is niet gek, want ze heeft de sport nooit verlaten. "Ik ben de sport blijven volgen en ik begeleid heel veel atleten." In november is ze weer serieus gaan trainen en nu doet ze weer mee. "Het is net als fietsen, je hebt het zo weer onder de knie."

Nadat Berkhout stopte kreeg ze een dochter en focuste ze zich op moederschap. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kan en stapte ze weer in de boot. "Het is een hele mooie kans om nog een keer voor het hoogst haalbare te gaan, een medaille op de spelen."

"Ik heb het zes jaar niet gemist, maar topsport blijft in je bloed zitten. Ik vind het gaaf om er weer voor te leven." Tokio is het grote doel van Lobke berkhout. Ik heb maar anderhalf jaar tot de spelen, maar dat is voor mij heel goed. Het is een sprintwedstrijd en we mogen niks aan het toeval overlaten."

"Ik vind het heel gaaf om er weer voor te leven, die anderhalf jaar is voor mij heel behapbaar."

"Een spritnwedstrijd tot aan de spelen, dan weet je dat alles moet kloppen en dat voelt erg fijn."

Ster advertentie
Ster advertentie