Sport
BNNVARA

Een sporttoernooi vol dopinggebruikers? 'Een fantastisch experiment'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een sporttoernooi vol dopinggebruikers? 'Een fantastisch experiment'

Elke week nemen Erik Dijkstra en Frank Evenblij het sportweekend door in de Bureau Sport Podcast. Deze week laten zij hun licht schijnen over een wel heel bijzonder sporttoernooi: The Enhanced Games. Een kampioenschap waarbij je als sporter alleen mee mag doen wanneer je doping hebt gebruikt. Erik Dijkstra noemt het 'een geweldig experiment'.

#6 - “Frank de Boer wordt trainer van Ajax” (S03) - Bureau Sport Podcast

Op de Enhanced Games wordt geprobeerd een wereldrecord te vestigen op de 50 meter vrije slag zwemmen door de Australische James Magnussen. "Een geweldig experiment", vindt Erik het. Internationale sportbonden staan echter minder te springen voor het idee. "Je kan natuurlijk harder zwemmen, maar ook veel harder trainen door doping."

'Enhanced' Tour de France

Opent dit de deuren voor een alternatieve Tour de France, waarin ook de in ongenade gevallen Lance Armstrong weer een rentree maakt? Als het aan Frank Evenblij ligt wel: "Sommige sporters hebben het talent om heel goed doping te gebruiken. Zoals Lance Armstrongs lichaam heel goed op doping reageerde. Hij verdiende de gele trui in doping."

Over dit bijzondere sporttoernooi, het afgelopen eredivisieweekend en de al het sportnieuws van op en naast de velden hoor je in de nieuwe Bureau Sport Podcast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer van Bureau Sport Podcast?

Abonneer je op de podcast en volg ons op Instagram!

Ster advertentie
Ster advertentie