Sport
EONOS

Volgende boksgevecht van de eeuw komt eraan: Joshua tegen Fury

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Volgende boksgevecht van de eeuw komt eraan: Joshua tegen Fury

Het boksen kende door de jaren heen al vele 'gevechten van de eeuw' en daar lijkt er weer eentje bij te komen. De Britse wereldkampioen Anthony Joshua heeft landgenoot en bokslegende Tyson Fury uitgedaagd.

Arnold Vanderlyde in Langs de Lijn En Omstreken

Joshua heeft momenteel bij vier van de vijf internationale boksbonden de wereldtitel in handen. Hij wil de beste bokser aller tijden worden en ook de vijfde titel pakken, die op naam staat van Fury. "Als we willen weten wie de echte nummer een is, dan moet ik met Fury vechten en dan moet Fury met mij willen vechten", zegt Joshua. "Diegene met alle wereldtitels is de onbetwiste nummer een."

Volgens oud-bokser Arnold Vanderlyde is Joshua tegen Fury het duel waar alle boksfans op zitten te wachten. "Dit zijn de twee grootheden van het boksen op dit moment. Iedereen wil dit gevecht zien. Dit is groter dan Verhoeven tegen Hari."

Golden boy tegen bad guy

Joshua en Fury zijn twee totaal verschillende boksers, zegt Vanderlyde. "Het is de golden boy tegen de bad guy. Joshua is een modelprof, een sportman. Een stijlvolle bokser. Niet heel spectaculair, maar wel heel goed. Fury is een enorm controversiële figuur. Een onberekenbare, onorthodoxe bokser. Heel groot, heel sterk."

Volgens Vanderlyde is Fury licht favoriet in de titanenstrijd. Fury is weer terug na een aantal jaren waarin hij kampte met een drank- en drugsverslaving en een depressie. "Hij is onberekenbaar, kan vanuit alle hoeken klappen geven en is mentaal heel sterk. Joshua heeft in zijn laatste twee of drie gevechten moeite gehad en zit een beetje in een neerwaartse spiraal."

Het is nog niet zeker dat het gevecht gaat plaatsvinden, omdat beide bokser eerst nog een ander gevecht gepland hebben staan. "Maar ik denk dat ze dat na de coronacrisis wel gaan regelen", aldus Vanderlyde.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie