Sport
AVROTROS

Tour de France: 'Pogačar blijft een demoon voor Jumbo-Visma'

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tour de France: 'Pogačar blijft een demoon voor Jumbo-Visma'

De Kopgroep genoot met volle teugen van de etappe waarin Jumbo-Visma alles goed doet, maar kopman Vingegaard toch wordt afgeplast door Pogačar.

#7 - Tour de France: ''Pogačar blijft een demoon voor Jumbo-Visma'' (S16) - De Kopgroep wielerpodcast

Volgens Mart kun je alleen al over deze etappe een boek schrijven. Want hoe moet Wout van Aert zich voelen? Hij reed een fenomenale etappe, reed zichzelf helemaal leeg, maar uiteindelijk krijg kopman Vingegaard toch het deksel op de neus. En hoe moest Vingeraard zich voelen toen hij besefte dat hij Pogačar niet uit het wiel kreeg, terwijl dit de dag ervoor zo makkelijk was? En waarom kwam een onbekende Noor opeens als derde over de streep?

Mart duikt samen met Maxim en Roxanne in deze poel van emoties. Roxanne vindt het superknap dat de ploeg van Vingegaard zo'n tactisch meesterplan had én het ook nog eens kon uitvoeren. Maar toch stuit de ploeg op de altijd terugkerende Pogačar. "Pogačar is echt een demoon voor Jumbo-Visma."

Ongeacht dit respect voor de ploeg is ze blij dat de Sloveen nog terugkomt, want de Tour blijft zo ongemeen spannend. Ook Maxim kijkt uit naar de volgende dagen en verzucht: "De strijd die we normaal in 21 dagen zien, hebben we nu in 6 dagen al gekregen."

Monsieur 69: Dylan Teuns

Speciale aandacht voor de Vlaming Dylan Teuns, de monsieur 69 van gisteren. Het is een van de getalenteerdere Belgische renners van zijn generatie. Hij won een Touretappe op de Planche des Belles Filles, won een Touretappe met een lange solo én won de Waalse Pijl.

Zeker geen koekenbakker dus, maar deze Tour rijdt hij nog wat anoniem rond. Misschien heeft dit te maken met zijn eerdere gebroken hart. Roxanne weet te vertellen dat hij dit voorjaar gescheiden is van zijn vrouw Lies. Dit maakte hij zelf op social wereldkundig en Mart vraagt zich af: "waarom zou je dit in vredesnaam doen?!" Maxim vult aan dat een liesbreuk toch een lastige blessure kan zijn voor een wielrenner.

Weer succes in 'Nederlands' Bordeaux?

Vrijdag gaat het peloton sprinten in Bordeaux, een stad waar veel Nederlanders hebben gewonnen. Mart vertelt twee mooie verhalen, eentje over een Nederlander die bijna 10(!) uur in het zadel zat en één over Rob Harmeling (eigenlijk geen sprinter) die daar in Bordeaux toch alle sprinters de baas was.

Nederlands succes zal vandaag van Dylan Groenewegen moeten komen, maar die is nog weinig aan sprinten toegekomen deze Tour. Mart, Maxim en Roxane kiezen vandaag daarom respectievelijk voor Cavendish, Philipsen en Ewan als topkandidaten voor de winst.


Gerelateerde podcast

De Kopgroep wielerpodcast

De Kopgroep wielerpodcast

Ster advertentie
Ster advertentie