Sport
NOS

Max Verstappen gaat door met winnen, voor de eerste keer in Bahrein

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen gaat door met winnen, voor de eerste keer in Bahrein

Het nieuwe Formule 1-seizoen is begonnen met een overwinning van regerend wereldkampioen Max Verstappen. De coureur van Red Bull startte vooraan en die positie kwam geen moment in gevaar. Het is voor het eerst dat Verstappen wint in Bahrein. Landgenoot Nyck de Vries werd veertiende.

Verstappen begon voor de 21e keer vanaf pole position. In de eerste bocht bleef de Nederlander uit de problemen. Sergio Perez en Charles Leclerc knokte daarachter om de tweede plaats, met Leclerc als voorlopige winnaar. Verstappen nam direct een ruime voorsprong op de concurrentie.

De coureurs van Mercedes en Ferrari kwamen als eerste in de pits. Verstappen reed redelijk lang door, maar hield de hele race goed de controle over zijn banden. Nadat Perez de tweede plaats had teruggepakt van Leclerc, viel de Ferrari-rijder stil. Zijn motor had de geest gegeven.

De Vries in het middenveld

Nyck de Vries begon van ver achterin. Pas halverwege de wedstrijd kon hij zich opklimmen naar het middenveld. Daarbij kon hij AlphaTauri-ploeggenoot Yuki Tsunoda helpen aan een paar plaatsen winst. De Vries reed de wedstrijd uit op een veertiende plaats.

De wedstrijd in Bahrein was de eerste in een reeks van 23. Voor regerend kampioen Verstappen is het zijn 36e Grand Prix-overwinning. Het circuit in het Midden-Oosten is het 22e circuit waarop hij zegeviert. Het Formule 1-circus gaat op 19 maart verder in Saoedi-Arabiƫ.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie