Sport
EONOS

De bliksemstart van een waterpolobondscoach

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. De bliksemstart van een waterpolobondscoach

Spannend was het zeker. Met 9-8 winnen terwijl je kort daarvoor nog tegen een achterstand van twee punten aankeek. Het overkwam Harry van der Meer bij zijn eerste EK-wedstrijd als bondscoach van de waterpolomannen. "Ja mijn debuut als bondscoach, ik dacht: laat ik het maar gelijk spannend maken."

Een Europese titel zou kwalificatie voor de Olympische Spelen betekenen. Maar zover zal het wwarschijnlijk niet komen. Straks zijn grootmachten als Rusland en Servië de tegenstander in de groep van Nederland. Maar voor nu is Van der Meer tevreden. "Kijk voor ons is het zeker een goede start. Roemenië is gelijkwaardig, maar het is de eerste wedstrijd van het toernooi en dan staat er wel het een en ander op het spel." zei hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Het debuut van Harry van der Meer

Harry van der Meer volgde vorig jaar Robin van Galen op als bondscoach omdat deze vond dat hij het team niet meer kon inspireren. De overgang was niet gigantisch groot want Van der Meer was al de assistent bij de mannen. Maar toch is het wel een positie waar veel trainers van dromen. Voor een deel zag Van der Meer zijn dromen waarheid worden. "Ja als je zo kan beginnen met zo'n overwinning is het natuurlijk hartstikke mooi. Als je ziet hoe het team reageert, het enthousiasme dat er omheen zit. D'r zit een enorme goede sfeer in de ploeg en dat doet je alleen maar goed als bondscoach, zeker bij je debuut."

Lang zal Harry van der Meer niet nagenieten van de bliksemstart. Donderdag volgt de tweede groepswedstrijd tegen Rusland en daarna komt Servië nog aan bod. Twee wereldmachten in het waterpolo waarbij Oranje echt boven zichzelf moet uitstijgen om te kunnen stunten.

Ster advertentie
Ster advertentie