PSV geeft weinig weg en wint dankzij goal Götze

2. PSV geeft weinig weg en wint dankzij goal Götze

De koploper in de Eredivisie heet nog altijd PSV. De ploeg van Roger Schmidt maakte geen fout bij FC Groningen. Een vroeg doelpunt van Mario Götze was voldoende voor drie punten (1-0).

Het trainingskamp van de Eindhovenaren was afgelopen winterstop niet doorgegaan. Dat kwam onder meer door veel coronabesmettingen in de selectie. Enkele getroffen spelers begonnen daardoor vandaag nog op de bank.

PSV kwam aardig voor de dag in Groningen. Na tien minuten vond Mario Götze het doel. Opvallend, omdat het de eerste goal is van het seizoen van de Duitse middenvelder. Het laatste competitiedoelpunt van Götze dateerde van februari 2021. De assist van Cody Gakpo ging door de benen van een Groningen-verdediger, waarna Götze kon binnen tikken. Een grote mogelijkheid op de 0-2 was er voor rust. Oud-Groninger Ritsu Doan schoot op de handen van doelman Peter Leeuwenburgh.

In de tweede helft schrok PSV even op toen Laros Duarte een vrije trap buiten bereik van Joël Drommel op de lat mikte. Daarna werd er door beide elftallen weinig gecreëerd. Omdat PSV compact speelde en goed verdedigde kwam een overwinning niet meer in gevaar.

Volgende week staat de topper tussen PSV en Ajax op het programma. Beide ploegen komen tussendoor nog in actie in de KNVB Beker. PSV speelt tegen Telstar en Ajax mag het opnemen tegen Excelsior Maassluis.