Sport
NOS

Eenvoudige middag voor Ajax op bezoek bij FC Utrecht

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eenvoudige middag voor Ajax op bezoek bij FC Utrecht

Ajax heeft op bezoek bij FC Utrecht een probleemloze 3-0 zege geboekt, met de teruggekeerde Brian Brobbey als belangrijke afmaker.


Eerder in het seizoen liep het nog totaal anders. In Amsterdam wonnen de Utrechters met 0-1, door een uitstekend afstandsschot van Django Warmerdam.

Dit keer had het gretig spelende Ajax Utrecht al voor rust op de rug liggen. Antony was met een van richting veranderd schot al snel succesvol. Brian Brobbey, op huurbasis teruggekeerd uit Leipzig, trof bij afwezigheid van Sébastien Haller twee keer op aangeven van Tadic doel, met een kopbal en een intikker. FC Utrecht had vlak voor rust even een goede fase. Een goal van Douvikas werd afgekeurd en even later kopte de spits namens de thuisploeg van dichtbij over.

'Een bh aan de waslijn'

Radiocommentator Mark Kloostra wist de tweede helft een passende beschrijving te geven: "Sinds de rust was de wedstrijd als een bh aan de waslijn. Er zit niets meer in." Het werd een eenvoudige 3-0 zege.

Andere wedstrijden

Ajax maakt dus geen fout in de eerste speelronde na de winterstop. De Amsterdammers staan voorlopig even bovenaan in afwachting van het resultaat van PSV op bezoek bij FC Groningen. Dat duel is vanaf 14.30 uur rechtstreeks te volgen bij NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Feyenoord verloor zaterdagavond van Vitesse en verloor daarmee de aansluiting met de top twee.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie