Sport

Vuurwerkshow Feyenoord in de Kuip, Vitesse houdt Anderlecht op 3-3

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vuurwerkshow Feyenoord in de Kuip, Vitesse houdt Anderlecht op 3-3

Na een matige woensdagavond is de donderdagavond de Nederlandse voetbalclubs beter gezind. In de play-offs van de Conference League won Feyenoord met 5-0 van het Zweedse Elfsborg. Vitesse speelde bij Anderlecht met 3-3 gelijk.

Sinds het bijna-debacle tegen het Kosovaarse Drita in de tweede voorronde is er in De Kuip een heuse renaissance aan de gang. In vergelijking met vorig seizoen spat bij dit Feyenoord de bezieling en spelvreugde ervan af.

Onder vocale leiding van een kolkende Kuip drukte Feyenoord het armoedig spelende Elfsborg meteen naar achteren, waarbij vooral de onvermoeibare Luis Sinisterra een grote rol speelde. Hij maakte een hattrick.

Spanning bij Vitesse

Vitesse heeft aan een buitengewoon enerverende wedstrijd tegen Anderlecht, in de play-offs van de Conference League, een gelijkspel overgehouden.

Vlak voor tijd stond Vitesse in Brussel nog op een 3-2 voorsprong, nadat het zich tot twee keer toe had teruggeknokt van een achterstand. Oussama Tannane leek de Arnhemmers de winst te bezorgen, tot Yari Verschaeren, eveneens invaller, vlak voor tijd de gelijkmaker maakte.

foto: ANP

Tannane juicht na de 3-2 voor Vitesse

Het leek nog erger te worden toen Anderlecht in de blessuretijd een penalty kreeg, maar de inzet Lior Refaelov spatte uiteen op de lat.

De returns zijn volgende week.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie