Sport

Slechte dag Nederlands voetbal: PSV en AZ verliezen in Europa

EONOS
foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Slechte dag Nederlands voetbal: PSV en AZ verliezen in Europa

Een slechte dag voor het Nederlandse voetbal. De groepsfase van de Champions League is nog ver weg voor PSV. In de play-offs werd er met 2-1 verloren bij Benfica.


Eerder op de avond verloor AZ in de play-offs van de Europa League met 2-0 van Celtic. De returns, waarin de Nederlandse clubs thuis moeten winnen, zijn volgende week.

Benfica te sterk voor PSV

PSV speelde niet slecht in Lissabon, maar de Portugezen toonden zich efficiënter en scoorden voor rust twee keer. Cody Gakpo maakte na een uur na een individuele actie de 2-1, maar daar bleef het bij voor PSV.

Dinsdag is de return in Eindhoven. Als het PSV lukt om het hoofdtoernooi te bereiken, kan de club zo'n 35 miljoen euro bijschrijven.

foto: ANP

AZ onderuit in Glasgow

Op een sfeervol Celtic Park, gevuld met 50.000 uitzinnige Schotten, ging AZ met 2-0 onderuit. De eerste goal kwam van de voet van Kyogo Furuhashi. Het tweede doelpunt was een eigen doelpunt van Timo Letschert.

Donderdag 26 augustus is in Alkmaar de return. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League. De verliezer speelt groepsfase Conference League.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie