Sport

Luister Duitsland - Nederland live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Duitsland - Nederland live op NPO Radio 1

Drie maanden na de verloren Nations League finale tegen Portugal staat voor het Nederlands Elftal de volgende test op het programma. Vanavond moet Oranje in Hamburg, de jacht openen op Duitsland en Noord-Ierland in strijd voor een ticket voor het EK in 2020. Je volgt de wedstrijd live op NPO Radio 1.

Met de kersverse UEFA Speler van het Jaar, Virgil van Dijk, als aanvoerder én vaste waarde achterin, neemt Nederland het op tegen een Duitsland dat een verjonging ondergaat. De Duitse bondscoach, Joachim Löw, deed in de vorige reeks wedstrijden al geen beroep op oudgedienden Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller.

Blessures

Bij Oranje is de beoogde basiself van bondscoach Ronald Koeman zo goed als compleet. Op de bank mist Koeman Steven Bergwijn, Donny van de Beek en Stefan de Vrij, ten opzichte van de wedstrijd tegen Duitsland eerder dit jaar.

Het Duitse elftal kan door blessures niet aantreden in de voor Joachim Löw ideale opstelling. De watervlugge Manchester City-aanvaller, Leroy Sané, is niet van de partij, net als Leon Goretzka, van Bayern München, en Julian Draxler, van PSG.

'Andere dromers, dezelfde droom'

In aanloop naar deze belangrijke wedstrijd in het jacht op het EK, heeft de KNVB een opzwepende video de wereld in geslingerd. 'The New Wave', de nieuwe groep die een eindtoernooi moet halen, begint vanavond om 20.45 uur in Hamburg aan fase twee van de kwalificatie.

De wedstrijd is live te horen bij Langs de Lijn en Omstrepen, op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie