Feyenoord heeft geen kind aan Willem II van Petrovic

2. Feyenoord heeft geen kind aan Willem II van Petrovic

Een doelpunt vlak voor rust leidde een ruime nederlaag van Willem II in. Feyenoord won met 5-0 in De Kuip.

Bij Feyenoord keerde keeper Justin Bijlow na lange afwezigheid terug in de basis. De wedstrijd tegen het team van Zeljko Petrovic, de voormalig assistent-trainer van Feyenoord, ging aardig gelijk op. Willem II leek met een goed gevoel en een 0-0 stand de kleedkamers in te gaan halverwege. Maar in de laatste seconden van de eerste helft stoomde Jens Toornstra door het midden op en kwam een op een met de nieuwe doelman Arijanet Muric te staan. Toornstra schoot de bal hoog tegen de touwen.

In de tweede helft was het verzet van de Tilburgers gebroken. Feyenoord-spits Bryan Linssen raakte eerst nog de paal, maar een minuut later kopte hij frank en vrij bij de tweede paal de 2-0 binnen. En invaller Luis Sinisterra liep enkele minuten daarna tegen een goede aanval aan, waarbij doelman Muric werd uitgespeeld. Een goed ingeschoten penalty van Steven Berghuis zette Feyenoord op 4-0. Bij een afstandsknal van Orkun Kökçü verkeek Muric zich, waardoor de 5-0 eindstand op het scorebord kwam.