Sport
BNNVARA

Erben Wennemars over Raymond van Barneveld: 'Ik vind het niet erg als je door gaat, maar het zijn de beweegredenen'

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben Wennemars over Raymond van Barneveld: 'Ik vind het niet erg als je door gaat, maar het zijn de beweegredenen'

Het was een weekend vol sport en emotie. Zo won Ajax van PSV en kondigde een andere sporter in een emotionele bui het einde van zijn sport carrière aan. Roelof de Vries en Erben Wennemars spelen de kleine sportcitatenquiz. Heeft Erben een beetje opgelet afgelopen weekend? Bekijk snel de video hieronder.

Roelof de Vries en Erben Wennemars spelen de kleine sportcitatenquiz

Video niet beschikbaar

Erben begon met schokkend nieuws; it giet oan? Nee, helaas, de Twitterpagina It Giet Oan deed ook mee met 1 april. Gelukkig had Roelof enkele quotes die geen 1 april grap waren. Hij begon met de volgende quote 'Ik wist dat de scheidsrechter zijn beslissing om te laten doorspelen zou moeten herzien, want ik werd duidelijk geraakt.', een lastige voor Erben...

Met de wedstrijd Ajax - PSV zat Erben in de goede richting, maar het waren de woorden van David Neres. Toen de voetballer onderuit werd gehaald wilde scheidsrechter Kuipers de wedstrijd niet pauzeren. Maar mede dankzij de VAR kreeg Ajax een strafschop, deze bracht de Amsterdamse club opnieuw op een voorsprong.

'Je moet doorgaan uit de liefde voor de sport'

De volgende quote is van een emotionele man; 'In het heetst van de strijd wist ik dat ik dit nooit meer wil voelen. Maar ik realiseer me dat ik niet in die emotie zou moeten praten.' Erben moest even nadenken, maar het waren natuurlijk de woorden van Raymond van Barneveld. De darter zei in een vlaag van emotie dat hij ging stoppen met darten.

Erben: ''Keuzes maken. Ik vind het niet erg als je door gaat, maar het zijn de beweegredenen. Als het nou de liefde voor de sport is... Je moet doorgaan uit de liefde voor de sport. Of je moet keihard zeggen dat je doorgaat voor de sponsors.''

Doe thuis ook mee!

Tot slot is er nog een vraag voor thuis. Roelof verklapt alvast van wie de quote is, namelijk van Shari Leibbrandt. 'Van twee overwinningen in dit eerste weekend hadden we alleen maar kunnen dromen. We plukken nu echt de vruchten van al het harde werk dit seizoen.', een ploeg die stunt tegen Olympisch kampioen Amerika. Is het curling of rugby? Laat je antwoord weten via Instagram.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie