Sport
AVROTROS

Tourpodcast De kopgroep: De Tour de France gaat beginnen. Nu echt!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De kopgroep: De Tour de France gaat beginnen. Nu echt!

De Tour begint vandaag echt. Het is een cliché, maar als Mart Smeets het zegt, dan is het zo. Een etappe waar de klassementsrenners zich niet meer kunnen verschuilen.

Sterker nog: alle keren dat de Tour de Planche des Belles Filles aandeed, was diegene die daar het geel pakte, tevens de eindwinnaar op de Champs-Elysees. Misschien is dat vandaag wel Adam Yates, Bernal, Pinot of Kruijswijk?

{podcast audio="112526" caption="#6 - Tour: Waar is Niki Terpstra? (S03)" }

Legendarische klimtijden en kastelen

'Monsieur 69' is de Australische renner Jack Haig. Niet heel bekend, maar dat is misschien wel onterecht. Dit is er één om in de gaten te houden, zoals dat heet. Een andere renner is misschien onterecht alweer vergeten is: Jevgeni Berzin, die in 1996 een legendarische klimtijdrit won.

En een renner die we niet zijn vergeten, maar we zien hem wel heel weinig: Niki Terpstra. Rijdt hij deze tour voor zijn sponsor of gaat ie daadwerkelijk nog een etappe pakken?

Onze wielerkenners Joost Vullings, Martijn Hendriks en Mart Smeets nemen u mee langs de kastelen van de Vogezen. Maar over die kastelen is van alles te vertellen, of eigenlijk niet. Want in de Dertigjarige oorlog is er in die streek van alles gebeurd. Mart Smeets vertelt u hoe het zit met de Zweden, de meisjes en de kastelen.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie