Sport
EONOS

Max Verstappen klaar voor het nieuwe seizoen

foto: Red Bull Content Poolfoto: Red Bull Content Pool
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen klaar voor het nieuwe seizoen

Nog een paar weekjes en dan kunnen de liefhebbers van de Formule 1 weer ontwaken uit hun winterslaap. Eind maart wordt in Bahrein de eerste race van het seizoen gereden. Dan kan iedereen in Nederland weer gaan speculeren of Max wel of geen wereldkampioen wordt. NOS-commentator vertelt in Langs de Lijn En Omstreken over de nieuwe bolide van Max.

Maar op die prangende vraag zal nog lang geen antwoord komen. Verstappen wil daar ook nog helemaal niet over praten en hield zich dus op de vlakte wat betreft de ervaringen met de RB16B, de nieuwe bolide van de Limburger. Pas over een maand valt er wat meer te vertellen, legt NOS-commentator Louis Dekker uit in Langs de Lijn En Omstreken. "Waar we in het verleden wintertests hadden in februari zijn die nu uitgesteld naar maart en dat gaat in Bahrein gebeuren." Daar blijft het hele circus in een bubbel tot eind maart als op het circuit in het oliestaatje de openingsrace wordt verreden.

De bolide van Max

Toch is er al wel iets bekend over de nieuwe auto waarmee Verstappen de strijd met wereldkampioen Lewis Hamilton moet aangaan. "Voor alle teams zijn er eigenlijk heel weinig dingen veranderd." vervolgt Dekker, "Alles blijft een beetje bij het oude omdat de Formule 1 ook even een pas op de plaats maakt door corona."

Maar er zijn wel wat veranderingen en die zitten vooral in de bodem van de auto. De vraag is dus vooral welk team het beste uit die aanpassing is gekomen. Volgens Dekker heeft het team van Verstappen daar voldoende vertrouwen in, want de afgelopen tijd werden veel foto's gepubliceerd maar allemaal met een oude auto. "Ze hebben dus geen zin om de nieuwe auto te fotograferen want de concurrentie loert mee en iedereen wil weten hoe die bodem van de nieuwe Red Bull er uitziet."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie