RKC verrast Excelsior, Waalwijkers op voorsprong na eerste wedstrijd

2. RKC verrast Excelsior, Waalwijkers op voorsprong na eerste wedstrijd

RKC Waalwijk verbaast vriend en vijand in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Brabantse club toonde ook tegen Eredivisionist Excelsior een hoog niveau. In eigen huis won RKC met 2-1.

In de eerste ronde van de play-offs schakelde de ploeg van Fred Grim al NEC uit. Ook Excelsior had zichtbaar moeite met het huidige niveau van RKC. De grootste kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg. In de 53ste minuut maakte Mario Bilate het eerste doelpunt namens RKC. Jeffrey Fortes scoorde nog een gelijkmaker, maar daarna kwam RKC opnieuw op voorsprong met een goal van Juriën Gaari.

Go Ahead Eagles-FC Den Bosch

De eerste wedstrijd van de middag begon om 12.15 uur in Deventer. Go Ahead Eagles tegen FC Den Bosch was een boeiend duel met veel kansen aan beide zijden. Het werd een interessant gelijkspel, 2-2. TOP Oss tegen Sparta Rotterdam eindigde in 0-2. Later vandaag volgt het duel tussen Cambuur en De Graafschap. Woensdagavond zijn de returns. Daarna zijn de finales voor twee plaatsen in de Eredivisie.