Sport

Tenniswedstrijd van het jaar eindigt in anticlimax: Nadal veel sterker

NOS
foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Tenniswedstrijd van het jaar eindigt in anticlimax: Nadal veel sterker

Rafael Nadal heeft voor de dertiende keer het tennistoernooi van Roland Garros in Parijs gewonnen. De Spanjaard evenaart hiermee het recordaantal Grand Slam-zeges van Roger Federer. Finalist Novak Djokovic liet zich alleen in de derde set heel even van zijn beste kant zien.

De confrontatie Djokovic-Nadal was ondertussen het vaakst van alle wedstrijden gespeeld. De meerderheid van de duels op gravel won de 34-jarige tennisser van Mallorca. Het totaal aantal zeges in deze onderlinge confrontatie was nog steeds in het voordeel van de Serviër.

In de eerste set kwam de nummer 1 van de wereldranglijst er helemaal niet aan te pas. Nadal heerste en stond geen game af. Ogenschijnlijk simpel won de gravelspecialist de openingsset.

Eenrichtingsverkeer

Ook in de tweede set was het eenrichtingsverkeer. Geen enkele servicebeurt van Djokovic ging gemakkelijk. De Serviër won de eerste game, maar in de volgende servicegame brak de in topvorm verkerende Nadal hem opnieuw. Het verschil tussen beide tennissers werd in de tweede set alleen maar groter. Het verwachte spektakel bleef uit. De tweede set eindigde in 6-2 voor Nadal.

Djokovic komt te laat tot leven

In de derde set was het aanwezige publiek op de hand van Djokovic. Ze wilden een spannendere finale. Dat leek even te gebeuren, toen Djokovic met een re-break bij drie gelijk op voorsprong kwam. Ineens kwam Djokovic tot leven, maar dat bleek te laat. Nadal denderde aan het eind van de derde set nog even over zijn tegenstander heen en won in straight sets (6-0, 6-2 en 7-5)

Djokovic moet met zeventien grandslamtitels weer even pas op de plaats maken. Hij liep de laatste jaren in op Nadal en Federer, maar kan na zijn diskwalificatie bij de US Open en zijn verloren finale op Roland Garros terug naar de tekentafel.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie