Sport
NOS

Veerman gidst PSV naar zorgeloze middag: druk opgevoerd bij Ajax

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Veerman gidst PSV naar zorgeloze middag: druk opgevoerd bij Ajax

PSV heeft zondag met een eenvoudige zege op Heracles Almelo de druk opgevoerd bij concurrent Ajax. In het eigen Philips Stadion wonnen de Eindhovenaren met 3-1. Joey Veerman was wederom belangrijk voor de ploeg van trainer Roger Schmidt.

Met zijn vierde doelpunt voor PSV sinds zijn overstap van sc Heerenveen bracht Veerman de Eindhovenaren na twintig minuten aan de leiding. De middenvelder, die PSV eerder deze week tegen Go Ahead Eagles naar de finale van het KNVB-bekertoernooi schoot, opende de score op aangeven van Noni Madueke. Heracles-keeper Koen Bucker, de vervanger van de geblesseerde Janis Blaswich, was kansloos op de geplaatste inzet in de verre hoek.

PSV ondervond zondagmiddag in eigen huis nauwelijks tegenstand van Heracles, maar verzuimde het duel al voor rust in het slot te gooien. Bucker redde op inzetten van Madueke en ook Eran Zahavi had het vizier nog niet op scherp staan in de eerste helft.

Blik op Ajax en Kopenhagen

Zahavi was na een klein uur spelen alsnog verantwoordelijk voor de 2-0. De Israëliër kreeg de bal vanuit een klutssituatie voor zijn rechtervoet en vond een gaatje langs Bucker. Met de heenwedstrijd in de achtste finales van de Conference League tegen FC Kopenhagen (donderdag) in het vooruitzicht leek PSV zonder schade de middag door te komen, maar Heracles maakte de wedstrijd nog heel even spannend.

Invaller Samuel Armenteros zag zijn kopbal via Ibrahim Sangaré achter Joël Drommel verdwijnen: 2-1. De hoop van de bezoekers, die nauwelijks voor het doel van Drommel opdoken, op een goed resultaat werd al snel weggenomen door invaller Cody Gakpo, die zijn rentree maakte na een blessureperiode. Op aangeven van Mario Götze schoot Gakpo van dichtbij raak.

PSV neemt door de eenvoudige overwinning in ieder geval voor een paar uur de koppositie in de Eredivisie over van Ajax. De Amsterdammers spelen om 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena tegen RKC Waalwijk. PSV speelt donderdagavond in eigen huis tegen Kopenhagen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie