Sport
NOS

Cavendish winnaar massasprint, Van der Poel brengt roze trui naar Italië

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Cavendish winnaar massasprint, Van der Poel brengt roze trui naar Italië

Mark Cavendish heeft de derde etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Brit was op Hongaars grondgebied de snelste sprinter. Mathieu van der Poel behoudt de roze leiderstrui.

Er was tijdens de etappe weinig spektakel in Hongarije. Drie koplopers waren er. Twee daarvan waren vrijdag ook al weggeslopen. Op 28 kilometer van de streep werden de drie teruggehaald. Enig moment van opwinding was er nog bij een sprintje voor wat bergpunten. Pascal Eenkhoorn van Jumbo-Visma reed door de berm langs het peloton en sprintte weg. Nadat hij de sprint won, reed hij nog even solo op kop.

Van der Poel richtte zich in de sprint op het helpen van ploeggenoot Jakub Mareczko. De sprinter was echter nergens te bekennen. Cavendish won zijn 53e etappe in een grote ronde. Arnaud Démare en Fernando Gaviria waren de nummer twee en drie in de eindsprint. Cees Bol was op de dertiende plaats de beste Nederlander. Van der Poel liet zich uitbollen tot plaats zeventien.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie