Naar homepage
Sport

Peter Middenndorp: 'Ik ben gegrepen door het FC Emmen virus'
NTR

foto: Peter Middendorpfoto: Peter Middendorp
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Middenndorp: 'Ik ben gegrepen door het FC Emmen virus'

Schrijver Peter Middendorp won eerder met zijn beide boeken de Groninger Boekenprijs. Nu is er een nieuw boek: De dood en de gladiolen, In het voetspoor van FC Emmen in de Eredivisie. Middendorp volgde het hele seizoen zijn oude club FC Emmen en vertelt erover in Kunststof.

In het seizoen 2018-2019 speelde FC Emmen als eerste Drentse voetbalclub ooit in de Eredivisie. Middendorp: "Het betekent gigantisch veel dat FC Emmen in de eredivisie zit en blijft. Emmen wordt nooit besproken. Drenthe is de minst besproken provincie van Nederland en Emmen is daar weer het minst besproken van. Het is goed voor het zelfbewustzijn."

Quote

Wij hebben nooit iets, in Drenthe, in Emmen.

Peter Middendorp

"Wij hebben nooit iets, in Drenthe, in Emmen. Bij ons houdt de trein op, letterlijk en figuurlijk; je kunt niet doorreizen naar Duitsland, er gaat geen trein naar Groningen."

FC Emmen

"Er is een gemengd beeld bij de club. Goed en slecht, het is er allebei, geloof en ongeloof. De eerste ronde voor de beker lag FC Emmen eruit, door een amateurclub, iedereen was helemaal in zak en as. De glijbaan naar beneden is dan heel stijl. Dat zie je bij echte Drentenaren, bij Emmenaren."

"Het is een kleine club, je stapt door de hoofdingang naar binnen, twee keer knipperen met je ogen en je staat op het veld. Alle deuren staan hier open, je kunt zo naar binnen stappen."

"Mijn column over FC Emmen is nu gestopt. Maar ik ben wel gegrepen door het FC Emmen virus. Ik blijf naar de club gaan."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie