Sport

Hockeycoach Freixa houdt zijn spelers fit met zelfgemaakte vlogs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hockeycoach Freixa houdt zijn spelers fit met zelfgemaakte vlogs

[NOS] In deze tijden van de coronacrisis moet je als sporter of als coach soms creatief zijn om fit te blijven. Dat is de Spaanse coach van de hockeymannen van Amsterdam ook. Santi Freixa maakt namelijk vlogs voor zijn spelers om ze zo bezig te houden.

"Het zijn bijzondere tijden en wij wilden als eerste de fitheid en focus behouden", reageert Freixa. "We hebben een programma vastgesteld, maar via de mail of app is dat een beetje saai. Je moet je altijd afvragen hoe je overkomt. Dus toen ben ik begonnen met een vlog."

Voor de coach is het moeilijk om te controleren of zijn spelers daadwerkelijk de oefeningen uitvoeren. Maar ook daar heeft hij wat op bedacht. "Na elke training moesten ze een selfie maken en we hebben ze getest."

"Maar de reacties zijn goed. Tot nu toe gaat alles goed en doet iedereen het ook netjes allemaal. Er is ook genoeg interactie met het team. Mijn vlogs zijn maar een klein onderdeel en ik hoop dat het een bijdrage levert in de fitheid."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie