Sport
NOS

Luister Nederland-Argentinië live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Nederland-Argentinië live op NPO Radio 1

Het Nederlands Elftal stuit in de kwartfinales van het WK op Argentinië. Tijdens het WK in 2014 werd Oranje - toen óók onder leiding van bondscoach Van Gaal - door de Argentijnen naar huis gestuurd. Kan Nederland revanche nemen en ten koste van Argentinië de halve finales bereiken? Volg de wedstrijd live in NOS Langs de Lijn op NPO radio 1.

Zonder kleerscheuren heeft Oranje de kwartfinales op het WK bereikt. In de achtste finales wist Nederland de VS met 3-1 te verslaan. Denzel Dumfries werd benoemd tot Man of the Match, mede doordat hij twee assists gaf en zelf wist te scoren. In de volgende ronde is Argentinië de tegenstander, dat gebeurde vijf keer eerder op een WK. Nederland en Argentinië wonnen beide twee keer en speelden één keer gelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle ogen gericht op Messi

Na een verrassende nederlaag in de groepsfase tegen Saudi-Arabië (1-2) wist Argentinië de overige twee groepswedstrijden te winnen. In de achtste finale werd Australië uitgeschakeld door de ploeg van trainer Scaloni. Alle ogen zijn gericht op Argentijns topscorer en recordinternational Lionel Messi. Alleen tegen Polen wist hij tot nu toe niet te scoren. Onder aanvoering van Messi werd in 2021 de Copa América gewonnen, voor Argentinië de eerste prijs sinds 1993.

#266 - 'Lionel Messi? Een mooie klus voor Jurriën Timber' - NOS Voetbalpodcast

Luister Oranje op NPO Radio 1

Is het Nederland Elftal in staat om de halve finale te halen? Op NPO Radio 1 luister je vrijdag vanaf 19:00 uur naar de voorbeschouwing op Nederland – Argentinië in NOS Langs de Lijn. Aansluitend zal het duel vanaf 20:00 uur live te volgen zijn. De nabeschouwing wordt uitgezonden tot 23:00 uur.

Het WK Wegkijken

In de podcast Het WK Wegkijken (HUMAN) onderzoeken journalisten en voetballiefhebbers Clairy Polak en Hugo Borst de schaduwkanten van het WK voetbal 2022.

Luister de podcast via NPO Radio 1 en andere podcast-apps.

Ster advertentie
Ster advertentie